بینایی سنجی یا فیزیوتراپی کدام بهتر است؟ همانطور که می دانید انتخاب رشته بسیار مهم می باشد و جزء انتخاب هایی هست که سرنوشت ساز می باشد در این قسمت از مقاله به موضوع مقایسه کامل بینایی سنجی و فیزیوتراپی می پردازیم. پس با ما همراه باشید تا این دو رشته را به صورت جامع و ریز به ریز از لحاظ درآمد بازار کار آینده شغلی مدت تحصیل و بقیه موارد بررسی کنیم.
جهت مشاوره کنکوری و مشاوره تحصیلی در مقاطع مختلف و برنامه ریزی درسی به صورت رایگان و ثبت نام و خرید بلیط همایش های کنکوری، انگیزشی و روانشناسی و … با شماره (۰۹۳۰۵۵۵۴۵۴۸) تماس بگیرید.
انتخاب رشته بینایی سنجی یا فیزیوتراپی
در انتخاب رشته دقت کنید که دقیقاً چه چیزی می خواهید قبل از اینکه انتخاب رشته کنید بازی باید خوب فکر کنید و یک سری سوال ها را از خودتان بپرسید و بدانید دقیقا چه چیزی می خواهید باید حواستان باشد چشم بسته و هیجانی جلو نروید که بعد به این نتیجه رسید که اشتباه کردید و دو ترم نگذشته هوس انصراف و تغییر رشته به سرتان نزند و تازه فکرنکنید که شاید رشته دیگری را باید انتخاب میکردید.

رشته بینایی سنجی خوبه؟
دقت کنید ببینید جز کدام از دانش آموزان هستید چند مدل دانش آموز داریم:
مدل اول: علاقه مند به رشته
مثلا میگویید فقط میخواهم حقوق قبول شوم راجع به واحدهای درسیش هم اطلاع دارم و خلاصه کامل دوستش دارید و انتخاب اول و آخرتان است.
مدل دوم: علاقه به دانشگاه
مثلاً می گویید من فقط می خواهم دانشگاه شهید بهشتی یا فقط دانشگاه فرهنگیان قبول شوم فرقی هم نمی کند که چه رشته ای بخوانید در دانشگاه و فقط هدف تحصیل در این دانشگاه است.
مدل سوم: علاقه به رشته و دانشگاه
مثلاً می گوید من فقط روانشناسی می خواهم و آن هم در دانشگاه تهران یا علامه یا شهید بهشتی و حاضر نیستید که این رشته را در دانشگاهی جزء این دانشگاهها بخوانید.
مدل چهارم: علاقه به آینده شغلی
مثلاً می گوید من فقط برام مهم رشته ای را بخوانم که آینده شغلی بهتری دارد مهم نیست چی باشد و کجا باشد اما آینده شغلی داشته باشد.
من به خاطر آینده شغلی هر سختی را می پذیرم و هر درسی لازم باشد می خوانم مثلاً اگر رشته الهیات فرهنگیان را هم علاقه نداشته باشم می خواهم بخوانم اگر محل خدمتش جایی باشد که امکانات خوبی هم نداشته باشد باز هم میروم و مشکلی ندارم.
مقاله مرتبط: بهترین دانشگاه های علوم پزشکی ایران کدامند؟
مدل پنجم: علاقه به رشته و دانشگاه و آینده شغلی
مثلاً میگوید من برام مهم است که فقط دبیری ادبیات را در دانشگاه فرهنگیان بخوانم که آینده شغلی هم دارد اما حاضر نیستم رشته دیگری قبول شود حتی اگر آینده شغلی هم داشته باشد مرد و من این همه شرایط را با هم در کنار هم می خواهم.
مدل ششم: اهمیت مسافت و محل دانشگاه
سلام من هستم می خواهم جایی قبول شوم که دور از محل زندگی نباشد یعنی حتی اگر بهترین دانشگاه هم قبول بشود ولی دور باشد نمی روم چون خودم و خانوادم قبول نمیکنیم که جای دوری تحصیل کنم پس باید حواستان باشد که وقتی مصرف فرهنگیان را انتخاب میکنید محل تحصیل و محل خدمتش جای دوری نباشد و شهری دیگری نباشد.
مدل هفتم: اهمیت امکانات
مثلا میگوید من برایم مهم است که جای درس می خوانم که از نظر امکانات دانشگاه و شهر حتماً خوب باشد یا برعکس می گوید من فقط برایم مهم است که رشته که می خواهم قبول بشوم امکاناتش هم اگر خوب نباشد ایرادی ندارد.
پس خیلی با دقت موارد بالا را بخوانید و ببینید جزو کدام مدل هستید.
مقاله مرتبط: فیزیوتراپی یا داروسازی خوبه؟ | مقایسه همه جانبه و کامل
معرفی رشته بینایی سنجی
رشته بینایی سنجی از رشته های لوکس و پر طرفدار گروه تجربی می باشد. وظیفه یک اپتومتریست تشخیص و تصحیح عیوب انکساری چشم شامل نزدیکبینی دوربینی آستیگماتیسم با تجویز عدسی های مناسب یا لنز ها می باشد.
همچنین تشخیص و تصحیح اختلالات دید دو چشمی و تنبلی چشم تعیین بهداشت عمومی چشم و بهداشت بینایی در محیطهای کار و تحصیل و دادن آموزشهای لازم در این زمینه.
خیلی از دوستان فکر میکنند که بینایی سنجی همان چشم پزشکی است است در صورتی که بینایی سنجی خودش یک رشته جدایی است ولی چشم پزشکی یکی از تخصص های پزشکی می باشد پست طول دوره تحصیل چشم پزشکی خیلی بیشتر از رشته بینایی سنجی است است برای همین است که کارشناسان بینایی سنجی نمی گویند پزشک می گویند اپتومتریست.
در واقع اپتومتریست ها اختلالات چشمی را تشخیص میدهند و با بررسی میزان بینایی و اطلاعات حاصل از معاینه عینک های طبی را برای بیماران تجویز می کنند چند ولی چشم پزشک ها به درمان دارویی و جراحی چشم برای درمان بیماران می پردازند. یعنی بیماران چشمی اول باید به اپتومتریست ها مراجعه کنند و در صورت نیاز اپتومتریست آنها را به چشم پزشک ارجاع بدهند.
مقاله مرتبط: معرفی رشته داروسازی | درآمد و بازار کار رشته داروسازی
معرفی رشته فیزیوتراپی
کلمه فیزیوتراپی از دو بخش تشکیل شده است فیزیو به معنی عوامل فیزیکی و ترافیک به معنی درمان است.
فیزیوتراپی در واقع همان طب فیزیکی است که بر خلاف رشتههای دیگر طب که از داروها و مواد شیمیایی استفاده می کنند برای درمان بیماران ولی فیزیوتراپی با استفاده از یک سری عوامل و پدیده های فیزیکی درمان را شروع میکنند.

رشته فیزیوتراپی خوبه؟
عواملی مانند نور،گرما،سرما، برق و غیره و همینطور عوامل مکانیکی مانند تکنیک ها و تمرینات بدنی و حرکات مختلف افرادی که دچار ضعف بدنی و یا بیمارانی که به هر دلیل دچار صدمات مختلف شدند را تحت درمان قرار میدهند.
در فیزیوتراپی از روش هایی که ذکر شد در جهت کمک به درمان و بهبود یا بازگرداندن کار اعضای بدن برای استفاده از توانایی های باقی مانده و به دست آمده برای جبران هرچه بیشتر ناتوانایی ها و محدودیت ها در حد امکان مینماید و هدف کمک به افراد بیمار یا معلول برای رسیدن به یک زندگی مستقل میباشد.
این رشته یکی از زیرشاخه های رشته های توانبخشی است و توانبخشی مجموعه اقداماتی است که برای یک فرد معلول یا بیمار انجام می شود تا یک شخص بتواند از نظر جسمی، روانی، اجتماعی حداکثر توانایی و استقلال خود را به دست بیاورد و زندگی خود را به حد طبیعی نزدیک سازد.
رشته فیزیوتراپی یک رشته لوکس و پول سازی میباشد. حالا چرا به این رشته،رشته لوکس میگویند چون فیزیوتراپی یک رشته با موقعیت اجتماعی بالا ،درآمد خوب و طول دوره کمی یعنی ۴ سال.
فیزیوتراپی دومین شغل برتر آمریکا در سال ۲۰۱۷ است بخشی از این حرفه توسط حرکات فیزیکی در بخش دیگر با استفاده از تکنیک های درمانی خاص توسط دستگاه های مختلف بر روی بدن بیمار صورت میگیرد.
هدف رشته فیزیوتراپی درمان کردن بیماران و افراد آسیب دیده با عوامل فیزیکی مثل گرما، سرما،نور، الکتریسیته و با روشهای مثل آب درمانی، ماساژ و حرکت درمانی است.
مقاله مرتبط: مامایی یا پرستاری کدام بهتر است ؟ کامل ترین مقایسه رشته ها
مزایا و معایب رشته فیزیوتراپی
مزایای رشته فیزیوتراپی این است که پذیرش خیلی محدود و پذیرش بدون کنکور ندارد طرح رشته فیزیوتراپی اختیاری می باشد و مثل رشته های خوب دیگر مثل پزشکی و دندان پزشکی و پرستاری اجباری نیست دشواری های رشته پزشکی و حتی شیفت شب هم ندارد.
برای شرکت در مقاطع ارشد و دکترا حتما باید لیسانس این رشته را داشته باشند و مثل رشته های دیگر نیست و می توانند از نظر شغلی با داشتن کلینیک کاملاً مستقل باشند.
معایب فیزیوتراپی این است که قدرت بدنی بالا و دستان قوی می خواهد.
حجم بالای منابع درسی در دوره تحصیل.
امکان ایجاد مشکلات جسمی در صورت ورزش نکردن در بلند مدت
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر برای رشته فیزیوتراپی
فارغ التحصیلان می توانند بعد از دوره لیسانس با طی کردن یک دوره سه ساله سابقه کار مجوز تاسیس کلینیک خصوصی را بگیرند و خدمات در منزل فیزیوتراپی هم یک فرصت بی نظیر برای رسیدن به درآمد بالا درآمد بالای ۸۰ میلیون تومان می باشد. رشته فیزیوتراپی یک موقعیت بسیار عالی برای مهاجرت دارد و یک سری از کشورها برای این رشته شرایط بسیار خوبی برای تحصیل رایگان دارند این کشور های تحصیل رایگان شامل آلمان، اتریش، فرانسه،اسپانیا و ایتالیا میباشد.
بازار کار و درآمد رشته فیزیوتراپی
درآمد رشته فیزیوتراپی بستگی به شخص و مهارتش دارد اما به طور میانگین در حالت عادی میتواند ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان داشته باشد اما اگر مطب بزند میتواند بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون درامد داشته باشد.

بازار کار رشته فیزیوتراپی
آینده شغلی رشته فیزیوتراپی خوب است چون تعداد سالمندان کشور رو به افزایش است سبک زندگی دیجیتال خیلی ها از انسانها را دچار بیماری های مفصلی و استخوانی کرده و ظرفیت این رشته کم است و فقط در دانشگاههای سراسری ارائه می شود فیزیوتراپیست ها می توانند در باشگاه ها، هلال احمر، مراکز سالمندان یا بیمارستانها مشغول به کار شوند و یا حتی مطب شخصی خودشان را بزنند.
رشته فیزیوتراپی در حال حاضر بازی خیلی عالی دارد مخصوصاً برای آینده بازار کار این رشته فرد تضمین کننده است و حتی می توان گفت بهترین بازار کار و این رشته دارد در بین رشته های علوم درمان.
دلیل اینکه بازار کار این رشته عالی می باشد این است که در خیلی از کشورها از جمله ایران جمعیت به سمت سالخوردگی دارد می رود و این یعنی افزایش مراجعه کننده.
دوره تحصیل رشته فیزیوتراپی
وقتی کارشناسی رشته فیزیوتراپی شامل چهار سال است که از سال سوم به بعد کار عملی و کارآموزی شروع می شود مقطع کارشناسی ارشد هم سه سال است مقطع دکترا هم که دارد می توانید ادامه تحصیل بدهید.
توانایی های فرد برای رشته فیزیوتراپی
صبر و حوصله زیادی میخواهد و روابط اجتماعی خوب و عالی باید شخص داشته باشد آمادگی جسمانی بالا و خوب از مهمترین توانایی های فرد می باشد و همچنین علاقه مند به دو درس زیست و فیزیک.
مقاله مرتبط: معرفی رشته پرستاری + بازار کار و درآمد رشته پرستاری
مزایا و معایب رشته بینایی سنجی
مزایای بینایی سنجی
- امکان تاسیس مطب با لیسانس
- رشته تمیزی است و با خون و کثیفی سروکار ندارد.
- در حالت استخدام دولتی درآمد حدود ۵میلیون بیشتر
- در صورت تاسیس مطب درآمد ۱۵ میلیون تومان
- امکان تاسیس عینک فروشی در کنار و درآمد خیلی بالا
معایب بینایی سنجی
- اگر بخواهید مطب بزنید باید حتماً طرح بینایی سنجی را گذرانده باشید.
- ظرفیت پذیرش بسیار کم است است حدود ۱۰۰ نفر کلا پذیرش دارد.
توانایی های لازم برای رشته بینایی سنجی
یک بینایی سنج باید به درس فیزیک و به مبحث نور علاقه مند باشد و به درس ریاضی و زیست شناسی مسلط باشد بینایی خوبی داشته باشند و در استفاده از دستانش مهارت کافی داشته باشد.
همچنین باید صبر و دقت بالایی داشته باشد تا بتواند تشخیص درستی بدهد.
موقعیت شغلی رشته بینایی سنجی
شرایط شغلی رشته بینایی سنجی خوب می باشد و اکثر فارغ التحصیلان آن جذب بازار کار می شود چون علاوه بر این که می توانند به طور مستقل فعالیت کنند می توانند به عنوان مشاور در مورد مشکلات بینایی در محیطهای آموزشی خدماتی و صنایع با سازمانهای دولتی همکاری کنند.

بازار کار رشته بینایی سنجی
برخی از دروس پایه رشته بینایی سنجی
فیزیک نور،بیوشیمی، فیزیولوژی عمومی، میکروب شناسی ،داروشناسی، اپتیک هندسی و فیزیک، مقدمات اپتومتری، زبان تخصصی و غیره
برخی از دروس تخصصی عکس رشته بینایی سنجی
عدسی های تماسی، آسیب شناسی چشم، تشریح و بافت شناسی، چشم درمان آنومالی های دوچشمی، کارآموزی و غیره
جهت دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی، کنکوری، انگیزشی، روانشناسی و … با کارشناسان ما در ارتباط باشید.