مدیریت بازرگانی یا مدیریت دولتی یا مدیریت مالی کدام بهتر است؟ درآمد، بازار کار، گرایش ها و دروس مشترک و … همه در این مقاله به طور کامل شرح داده شده است. تیم مجموعه ایران همایش تصمیم دارد درباره مدیریت که یک رشته پرطرفداری می باشد و مدیریت بازرگانی یا دولتی یا مالی/ مقایسه کامل رشته های مدیریت و بازار کار نکاتی را بررسی کرده تا تمامی دانش آموزانی که میخواهند رشته مدیریت قبول شوند از تاریخچه این رشته کاملا اطلاع داشته باشند. همچنین مهارت های لازم در این زمینه را یاد بگیرند، موقعیت شغلی و گرایش های رشته مدیریت و از همه مهم تر دروس مشترک گرایش های مدیریت را بدانند پس با ما همراه باشید تا به طور جامع و ریز به ریز بررسی کنیم.
جهت مشاوره کنکوری و مشاوره تحصیلی در مقاطع مختلف و برنامه ریزی درسی به صورت رایگان و ثبت نام و خرید بلیط همایش های کنکوری، انگیزشی و روانشناسی و … با شماره (۰۹۳۰۵۵۵۴۵۴۸) تماس بگیرید.
قبولی در رشته مدیریت | کدام رشته مدیریت بهتر است؟
رشته مدیریت یکی از رشته های پرطرفدار می باشد.
تاریخچه رشته مدیریت به این صورت است که مدیریت فرایندی است که شامل برنامه ریزی میباشد، فرماندهی،هدایت و نظارت بر تلاشهای اعضای سازمان و استفاده کردن از منابع به منظور رسیدن به اهداف سازمان که در اواخر قرن نوزدهم برای اولین بار توسط فردریک وینسلو تیلور به شکل علمی و امروزی طرح شده است.

بهترین رشته مدیریت
مدیریت بنیاد تمام موفقیت های بشر است که هدف اصلی این بنیاد پیشرفت بهره وری و کارایی سازمان است و هر جامعه برای برطرف کردن مشکلات خود قبل از هر چیزی باید به مسئله آموزش صحیح مدیریت نگاه خیلی عمیقی داشته باشد.
مهارت های و توانایی های لازم برای رشته مدیریت و تمامی گرایش ها
دانشجویانی که مدیریت میخواهند بخوانند باید خیلی خلاق باشند و قدرت تصمیم گیری خیلی خوب و زیادی داشته باشند. از همه مهمتر باید توان رهبری اعتماد به نفس کامل و زیاد روابط اجتماعی عالی و قدرت تجزیه و تحلیل داشته باشد و همچنین فن بیان قوی و خوب یکی از مهمترین توانایی های مورد نیاز و لازم برای یک دانشجوی رشته مدیریت و تمام گرایش های آن می باشد.
دانشجویان رشته مدیریت به خصوص دانشجویانی که گرایش پیدا می کنم به مدیریت های بازرگانی و صنعتی باید به مسائل تجاری و اقتصادی در محیط بازار آن علاقه کامل داشته باشند و به دروس ریاضی زبان انگلیسی و ادبیات فارسی کاملا مسلط باشد. دانشجویان مدیریت علی الخصوص مدیریت صنعتی باید در دروس ریاضی و آمار قوی باشد.
لازم است که دانشجوی مدیریت جهانگردی به تاریخ فرهنگ و به درس جغرافیا علاقه زیادی داشته باشد و همچنین از روابط اجتماعی بالایی برخوردار باشد و به یک زبان خارجی مثل انگلیسی فرانسه و عربی تسلط کامل داشته باشد تا بتواند با جهانگردان خارجی به آسانی ارتباط خوبی برقرار کند.
مقاله مرتبط: معرفی شیمی محض و شیمی کاربردی | آشنایی کامل با تمامی رشته ها
موقعیت شغلی رشته مدیریت و تمامی گرایش های آن
کسانی که تحصیلات خود را در رشته مدیریت به پایان میرساند نباید از همان ابتدا انتظار داشته باشند که به عنوان یک مدیر در یک شرکت یا کارخانه شروع به کار بکنند و استخدام بشوند چون فرد قسمتی از مطالب و محتوای کلاس های مدیریت را باید از محیط جامعه و مجموعه ها به صورت تجربی کسب کند یعنی کاملا باید با تجربه باشد به خاطر همین فردی که در این رشته فارغ التحصیل می شود در ابتدای کار باید در دسته های پایین تر به عنوان کارشناس مشغول به کار شود و بعد از آن با تمام سعی و تلاش که خود انجام میدهد پیشرفت کند.
کسانی که در رشته مدیریت دولتی فارغ التحصیل شده باشند می توانند در موسسات دولتی و عمومی و خدماتی مشغول به کار شود.
گرایش های رشته مدیریت
مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت دولتی، مدیریت سازمانی، مدیریت بازاریابی، مدیریت گردشی، مدیریت بیمه اکو، مدیریت بیمه، مدیریت استراتژیک، مدیریت امور گمرکی، مدیریت بانکداری، مدیریت فناوری، مدیریت اطلاعات، مدیریت تکنولوژی، مدیریت مالی، مدیریت کسب و کار،مدیریت اجرایی، مدیریت کارآفرینی و مدیریت منابع انسانی.
دروس مشترک گرایش های مدیریت
اصول حسابداری ریاضیات و کاربرد آن در رشته مدیریت، آمار و کاربرد آن در مدیریت، کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، روش تحقیق در مدیریت مبانی سازمان و مدیریت، تحقیق در عملیات مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، حقوق اساسی، مبانی مدیریت اسلامی ،سیستم های اطلاعاتی در مدیریت.
مقاله مرتبط: معرفی رشته دندانپزشکی | درآمد و بازار کار رشته دندانپزشکی
معرفی رشته مدیریت
مقطع کارشناسی پیوسته را می توانید با رشته مدیریت شروع کنید در ادامه برای مقطع ارشد می توانید گرایشی را انتخاب کنید و به صورت تخصصی و حرفه ای ادامه بدهید.

مدیریت بازرگانی یا مالی یا دولتی
پرطرفدار ترین و شاخصترین گرایش ها در مقطع ارشد مدیریت
- مدیریت بازرگانی
- مدیریت مالی
- مدیریت منابع انسانی
- مدیریت دولتی
موقعیت های شغلی این رشته عموماً در سازمانها و شرکتهای بزرگ و عمومی و خصوصی در پست های مدیریتی است البته کسب و کارهای کوچک نیاز به کارشناسان این رشته دارد.
به همین جهت در ادامه مقاله پرطرفدار ترین و شاخص ترین گرایش های رشته مدیریت را کاملاً معرفی می کنیم و شامل مدیریت بازرگانی مدیریت مالی و مدیریت دولتی میباشد.
مقاله مرتبط: مامایی یا پرستاری کدام بهتر است ؟ کامل ترین مقایسه رشته ها
رشته مدیریت بازرگانی
در این قسمت می خواهیم مدیریت بازرگانی را به صورت کامل به شما معرفی کنیم پس با ما همراه باشید.
مدیریت بازرگانی یکی از مهمترین بخشهای مدیریت شرکتهای تجاری می باشد.
زمانی یک شرکت می تواند بین خود و مشتریان و خریداران خود رابطه تجاری خوبی برقرار کند که یک مدیر بازرگانی موفقی داشته باشد.
شخصی که مدیریت بازرگانی یک بنگاه اقتصادی را برعهده میگیرد در جذب مشتریان و ارائه و معرفی درست و اصول محصول یا خدمات یک شرکت کوشش می کند و به طور کلی مدیر بازرگانی شخصی است که نقش اساسی در سود و ضرر شرکت را دارد.
شروع مدیریت بازرگانی از کشور فرانسه می باشد از دانشگاه ESCP Europe شروع شده است و به بحث در مورد چگونگی کنترل سود سرمایه هزینه و استفاده بهینه از امکانات پرداخته شده است.
هدف از رشته مدیریت بازرگانی
هدف از رشته مدیریت بازرگانی آشنایی دقیق با وظایف اساسی سازمانهای بازرگانی و افزایش مهارت و توانایی دانشجویان در شناخت مسائل ابتدایی بر مدیریت و جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مرتبط به هر یک از این مسائل ارزیابی راه حل های مختلف در هر مسئله و تصمیم گیری و اجرای تصمیمات می باشد. تیلور پایه گذار این علم در مکتب کلاسیک بوده است.
دوره کارشناسی مدیریت بازرگانی
دوره کارشناسی مدیریت بازرگانی یکی از دوره های تحصیلی آموزش عالی است و هدف از تشکیل این دوره ،آموزش نیروی انسانی تکنسین مورد نیاز سازمانها، ادارات و موسسات و شرکتهای دولتی و خصوصی در زمینه بازرگانی با وظیفه ها و هدف های مختلف در سطوح کارشناسی می باشد.
گرایش های مدیریت بازرگانی
بازاریابی،بازرگانی بین المللی، تجارت الکترونیکی، مدیریت استراتژیک، بازرگانی داخلی، کارآفرینی گرایش های مالی،بیمه
آینده تحصیلی دانشجویان مدیریت بازرگانی
دانشجویان رشته مدیریت به واسطه شناخت کافی از کسب و کارها و طریقه ایجاد تجارت موفق شانس بالایی جهت موفقیت در حیطه کارآفرینی و تشکیل کسب و کار جدید دارند.
فارغ التحصیلان این رشته به مباحث مربوط به بازار، تدوین استراتژی های سازمانی ،شناخت مشتریان و نحوه ارتباط با آنها، شناخت فرایندهای فروش بازاریابی و خدمات به مشتریان آشنایی لازم را دارند.
به خاطر همین توانایی استخدام در واحد های بازرگانی سازمان ها را دارند و می توانند خیلی راحت و به خوبی در سطح مدیران اجرایی در سازمان های بازرگانی و صنعتی و دولتی مشغول به کار شوند و یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه کنند.
اما انتظار میرود که این فارغالتحصیلان در کنار کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بعد از اینکه تجربه های کافی کسب کردند مسئولیت های بیشتری را در سطح بالای سازمان ها بر عهده بگیرند.
برخی از مشاغل مربوطه در مدیریت بازرگانی
- مشاغل مرتبط با بازاریابی در سطح های گوناگون از بازاریاب تا مدیر بازاریابی
- فعالیت در حوزه بازرگانی بین الملل صادرات و واردات کالا
- فعالیت در بخش برند یا تحقیقات بازار و شرکت ها
- واحد فروش سازمان ها
- فعالیت در حوزه بیمه امور مالی و بانکداری تجارت الکترونیک
آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی
فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث مربوط به بازار و مبحث های تدوین استراتژی های سازمانی و همچنین شناخت مشتریان و شیوه ارتباط با مشتریان، آشنایی با فرآیندهای فروش و بازاریابی و خدمت مشتریان زمینه لازم برای استخدام در واحد های بازرگانی سازمان ها را داشته و نسبت به دیگر گرایش های مدیریت با توجه به فقدان رشته ای جایگزین از بازار کار مناسبی برخوردار است.
طی این که دانشجویان این رشته با توجه به شناخت کافی از کسب و کار و روش ایجاد تجارت موفق شانس زیادی برای موفقیت در حوزه کارآفرینی و تشکیل کسب و کار جدید دارند.
فارغ التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی به خوبی می تواند در سطح مدیران اجرایی در سازمان های بازرگانی و صنعتی و دولتی به کار مشغول شود و یا در سمت مشاور مدیریت کار کنند.
مقاله مرتبط: معرفی رشته پرستاری + بازار کار و درآمد رشته پرستاری
مزایا و معایب رشته مدیریت بازرگانی
رشته مدیریت بازرگانی از بازار کار خوبی برخوردار است و به خاطر همین گستردگی و آشنایی دانشجویان با بخش های مختلف کسب و کار آن و امکان کار در شغل های مشابه نیز وجود دارد.
در مقابل کار با دنیای سرمایه و تصمیمگیریها پر ریسک است و یک مدیر بازرگانی باید توان تحمل بعضی اضطراب و استرس را داشته باشد.
همانطور که یک مدیر بازرگانی در حوزه مشابه وارد ارضی کار می شود رشته های مشابه مانند مدیریت کسب و کار و مدیریت مالی نیز می توانند کارهای یک مدیر بازرگانی را انجام بدهند.
دوره تحصیل رشته مدیریت بازرگانی
دوره کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی چهار سال می باشد و معادل ۸ ترم تحصیلی است دانشجویان رشته مدیریت بازرگانی لازم به گذراندن ۱۳۳ واحد درسی در مقطع کارشناسی هستند واحد های درسی مدیریت بازرگانی عبارتند از:
- دروس عمومی ۲۰ واحد
- دروس پایه ۴۱ واحد
- دروس اصلی ۳۰ واحد
- دروس تخصصی ۳۶ واحد
- دروس اختیاری ۶ واحد
معرفی رشته مدیریت مالی

رشته مدیریت مالی خوبه؟
معرفی اولیه رشته مدیریت مالی
مدیران مالی به دنبال افزایش سود شرکت در بازه کوتاه مدت و افزایش ثروت سهامداران در بازه بلند مدت هستند.
گزارشات مالی را تهیه میکند فعالیتهای سرمایهگذاری را هدایت میکند استراتژی ها را توسعه می دهند و برای رسیدن به هدف های مالی بلندمدت سازمان برنامه ریزی های لازم و کافی را انجام می دهند.
در گذشته وظیفه اصلی مدیر مالی نظارت بر مسائل مالی سازمان بوده است است ولی در حال حاضر بیشتر تحلیل داده انجام میدهند و مشاوره می دهند به مدیران عالی برای حداکثرسازی سود و افزایش ثروت سهامداران.
برخی از مشاغل مربوطه در مدیریت مالی
بانکها، شرکتهای بیمه، سازمان های دولتی و شرکتهای خصوصی که بخشی از بازار کار این رشته به حساب می آید.
به عبارت دیگر تمامی شرکت ها به منظور رشد و ارتقای خود به مدیریت مالی یعنی افزایش سود ارزش دارایی شرکت نیاز دارند که این وظیفه برعهده حسابدار، مدیر عامل و در شرکت هایی که خیلی بزرگ هستند بر عهده مدیر مالی می باشد.
آشنایی کامل با رشته مدیریت مالی
رشته مدیریت مالی یکی از رشته های پرطرفدار ای می باشد که فرقی نمی کند رشته دانش آموز ریاضی تجربی و یا انسانی باشد.
مدیریت مالی یعنی مدیریت درست منابع مالی سازمان برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده.
با توجه بر روند جهانی شدن اقتصاد کشورها و متخصصان مالی کشور ها باید با نظام های مالی جهانی و شیوه های سرمایه گذاری و ابزارهای مالی پیشرفته آشنایی کامل داشته باشند تا کشور خودشان را بتوانند با موقعیت مالی در دنیای متلاطم امروز تثبیت نگه دارد.
رشته مدیریت مالی در همین راستا ایجاد شده است در این رشته دانشجویان با تئوری های نوین مدیریت مالی و کاربرد آنها آشنا می شوند در نهایت می توانند با ارائه راهکارهایی برای بسط و توسعه سرمایه گذاری گام های موثری را در حل مشکلات اقتصادی کشور بردارند.
فارغ التحصیلان مدیریت مالی علاوه بر توانایی تجزیه و تحلیل حضور فعال در بازارهای مالی می توانند وضعیت مالی شرکتها و موسسات را مورد ارزیابی قرار بدهند و در گرفتن تصمیمات مالی موثر در سازمان ها نقش مهمی را ایفا کنند.
دروس اصلی و تخصصی رشته مدیریت مالی
مدیریت مالی، پول و ارز بانکداری،بازاریابی و مدیریت بازار،مدیریت استراتژیک، اقتصاد سنجی مالی،ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت مالی، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی،حقوق بازرگانی، حسابداری صنعتی، اصول مدیریت مالی، مبانی مدیریت سرمایه گذاری،مدیریت مالی در ایران، نهادهای پولی و مالی، نهادهای پولی و مالی بین الملل، مبانی مهندسی مالی بازار پول و سرمایه، مبانی ریسک و مدیریت بیمه، برنامه ریزی مالیاتی، قراردادهای بیمه، متون مالی، مبانی بانکداری و مدیریت بانک
یک مدیر مالی کیست؟
این روزها هر شرکتی برای بهتر جلو بردن فرآیندهای مالی خودش حتما به یک مدیر امور مالی نیاز دارد مدیر مالی یکی از مهمترین پست های هر سازمانی می باشد که برنامه ریزی سازماندهی و نظارت بر منابع مالی سازمان را بر عهده دارد و با استراتژی ها و کارهایی که انجام می دهد سعی می کند سازمان را به اهداف که از قبل تعیین شده است برساند.
تفاوت مدیر مالی با حسابداری
تفاوت این دو رشته بیشتر در دیدگاه آنها است مدیر مالی دیدگاه آیندهنگر دارد بنابراین مدیر مالی با استفاده از اطلاعات تاریخی برای آینده برنامه ریزی و تصمیم گیری می کند. ولی حسابدار دیدگاه تاریخی دارد و هدف اصلی حسابدار ثبت وقایع مالی گذشته می باشد.
مقاله مرتبط: معرفی رشته داروسازی | درآمد و بازار کار رشته داروسازی
معرفی رشته مدیریت دولتی
رشته مدیریت دولتی یعنی تربیت نیروی متخصص به عنوان رابط میان مدیران و کارمندان اداری و فنی که اکثراً مسئولیت این را دارند که سرپرستی و اجرایی واحدها را برعهده بگیرند.
مدیریت دولتی به دنبال مطالعه نحوه بکارگیری و اجرای علوم اداری در سازمانها که شامل امور مالی، امور حسابداری و حسابرسی امور اداری و کارگزینی امور منابع انسانی و امور پشتیبانی و دفاع امور برنامه ریزی و خدمات امور تغییر و تحول اداری و کارهای مرتبط با مدیریت پرداخته و همه افراد را برای اینگونه مشاغل آماده میکند.
از طرفی به دلیل وسیع بودن و گستردگی رشته مدیریت دولتی این رشته به امور تصمیم گیری و خط مشی گذاری عمومی و همچنین به امور توسعه و حکمرانی هم می پردازد.
توانایی های لازم برای رشته مدیریت دولتی
برای موفقیت در این رشته بهتر است که به مباحث مدیریتی مسائل مربوط به منابع انسانی علاقه کامل داشته باشید همچنین از لازمههای این رشته مهارت های عمومی و توانایی کار با کامپیوتر و زبان متوسط تا خوب داشتن است و داشتن روحیه نوگرا و علاقمند به تحول هم بسیار مهم می باشد.
برخی از دروس اصلی و تخصصی رشته مدیریت مالی
مبانی سازمان و مدیریت، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، تحقیق در عملیات ۱ و ۲، حسابداری دولتی، مسئله یابی و حل مسئله، اصول و مبانی کارآفرینی،مالیه عمومی و تنظیم خط مشی مالی دولت، مباحث و چالشهای مدیریت دولتی،مبانی مدیریت دولتی، حقوق اداری، سازماندهی و اصلاح تشکیلات و روشها، مدیریت تحول سازمانی،زبان تخصصی ۱ و ۲، مدیریت توسعه، مدیریت تطبیقی، مدیریت سازمانهای محلی و شهرداری ها، مدیریت تعاونی ها،فراگرد تنظیم و کنترل بودجه تصمیم گیری و تعیین خط مشی دولتی، تجزیه و تحلیل قانون مدیریت خدمات کشوری.
گرایش های رشته مدیریت دولتی
- کارشناسی: مدیریت دولتی
- ارشد: توسعه منابع انسانی،طراحی سازمان های دولتی، بودجه مالیه عمومی، خط مشی گذاری عمومی،مدیریت تطبیقی و توسعه،مدیریت تحول و مدیریت رفتار سازمانی.
- دکتری: تصمیم گیری و خط مشی گذاری عمومی، مدیریت تطبیقی و توسعه، رفتار سازمانی مدیریت منابع انسانی و مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی. ( پذیرش دانشجو در رشته مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی فقط برای دانشگاه آزاد اسلامی میباشد.)
آینده شغلی رشته مدیریت دولتی
فارغ التحصیلان می توانند مشاغلی از قبیل کارشناس اداری، امور کارکنان، تشکیلات و روشها، تحول اداری، طبقه بندی مشاغل، حقوق و دستمزد، برنامه ریزی پرسنلی،ارزیابی عملکرد و مشابه آن و قبول مسئولیت در سمت مدیران سطوح میانی و سرپرستی واحدهای اداری و خدماتی وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و شهرداری ها را برعهده بگیرند.
این رشته به دلیل برخورداری از گرایشها و زیر مجموعه های گوناگون دارای بازار کار زیادی در بخشهای دولتی و خصوصی به ویژه بانک ها می باشد. فارغ التحصیلان این رشته همچنین در زمینه تشکیلات سازمانی منابع انسانی سیستم های اطلاعاتی و دیگر مباحث مطرح در مدیریت در سطوح کارشناسی و مدیریتی در بخش خصوصی و دولتی قادر به فعالیت می باشند. همچنین فارغ التحصیلان می توانند به عنوان مشاور یا مجری در زمینه سیاست گذاریهای بخش دولتی فعالیت کنند.
جهت دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی، کنکوری، انگیزشی، روانشناسی و … با کارشناسان ما در ارتباط باشید.